Bilbarnstol i hobbybilen?

Klart att ungarna ska åka säkert i hobbybilen, men det är inte alltid lätt att fästa en bilbarnstol när det kanske bara finns midjebälten eller inga bälten alls.Vi har sett exempel på fastsättning av stolar med spännband och andra kreativa lösningar. Ingen vet vad som händer vid en kollision.  Med Cyklon´s Isofixfäste och Comfychildstolen Topfix åker barn säkert i din hobby eller veteranbil. Hör av dig, vi kan montera fästen i stort sett i alla bilar!hobbybilar

Isofixfästet i bilen tål en belastning om 33 kg, och därefter bör man gå in bältesförankrad stol. Comfychild barnstolar med Isofix ger ett säkrare och enklare sätt att fästa barnstolar i alla typer av bilar!

ISOFIX-fästena i bilar består av två fästpinnar, placerade strax bakom delningen mellan stolsdynan och ryggstödet. ISOFIX-fästena på bilbarnstolar består av en låsmekanism som passar fästpunkterna i bilen. Krav finns för att man tydligt ska kunna se när låsningen är korrekt, till exempel genom färgskiftning till grönt och ett tydligt “klick”.

child-car330055

En del biltillverkare började införa ISOFIX-fästen i sina modeller på frivillig basis kring millennieskiftet. I USA och Kanada kom lagkrav på ISOFIX-fästen under 2002. Inom ECE(vars reglementen tillämpas i Europa och i många länder utanför Europa) var kraven klara 2004. Det innebär i praktiken att så gott som alla nyare bilar har ISOFIX.

Det är nu Comfychild kommer in i bilden! Med våra specialfästen för hobby och entusiastbilar kan du montera Isofixstolar lika lätt som i en nyare Volkswagen till exempel. Låt barnen åka lika säkert på cruisingen som på semesterresan!
Topfix front Black - CremeIMG_9587 (1)